Къщата на хобита Билбо Бегинс от Властелинът на пръстена се превърна

...
Къщата на хобита Билбо Бегинс от Властелинът на пръстена се превърна
Коментари Харесай

Англичанин си построи къща за хобити

Къщата на занимания Билбо Бегинс от „ Властелинът на пръстена ” се трансформира в действителност. За запалянкото Саймън Дейл от Уелс. Той я построи за своето семейство, като влага единствено 3000 лири и по този начин потвърди, че не е належащо да си проектант, с цел да имаш своя дом фантазия. Нужно ти е единствено малко въображение и желанието самичък да проектираш своето хобит жилище.  

Това е къща, издигната от мен и от татко ми благодарение на инцидентни минувачи и другари, споделя Саймън Дейл. „ 4 месеца след началото се преместихме да живеем в нашия комфортен дом. ” Самият Саймън прави оценка труда си на 1000-1500 човекочаса и близо 3000 лири, вложени в материалите. Това прави близо 60 паунда на квадратен метър без труда.

Стените и основите са направени от дървен материал, камък и тиня, а покривът е изолиран от бали плява. Уютът вътре е допълнен от печка на дърва и ледник, който се охлажда от въздуха, просмукващ се отдолу под земята през основите. Хобит къщата се намира посред гората, по тази причина водата идва непосредствено от близкия извор. Електричеството в неповторимото оборудване пък се обезпечава посредством слънчеви панели. Слънчевите лъчи доставят дребния дом с естествена светлина денем.  

„ Този тип постройка е налична за всеки. Аз не бях строител или дърводелец, главните ми умения бяха по какъв начин да я боядисам. Но имах нужната доза самонадеяност и двама другари, които да ме поддържат ”, споделя Саймън. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР